مطلبی افزود: در برخی مواقع، یک شاطر نانوایی به طور تجربی از مسایل دخیل در تولید نان، آگاهی کامل دارد و از طرفی، دانسته های علمی یک کارشناس مرتبط با حوزه آرد و نان نیز در فرآیند تولید نان به کمک او می آید.
وی ادامه داد: صحبت از تولید نان دو وجه مشکل و ساده دارد، ساده است زیرا که همه افراد، نحوه تولید آن را می بینند و فکر می کنند کار ساده ای است و مشکل است چون ریزه کاریهایی دارد که اگر بدان توجه نشود محصول نهایی، نامرغوب خواهد بود که فقط نانوایان با تجربه و کارشناسان می توانند آن را تشخیص دهند.
این کارشناس گفت: کیفیت، رسیدن یک ماده غذایی با بهترین شرایط و مواد اولیه به تولید است یعنی اگر مواد اولیه مناسب باشد، آن ماده شرایط لحاظ شده در استاندارد را خواهد داشت.
مطلبی اظهارداشت: عدم آموزش کارگران، یکنواخت نبودن کیفیت نان، عدم صرفه اقتصادی، ماهیت نانها بخاطر سریع بودن بیاتی از جمله دلایل عوامل تاثیر گذار بر کیفیت نان است.
وی افزود: با اصلاح تمام عوامل تاثیرگذار در کاهش کیفیت نان از جمله کارگر و سرمایه گذاری آن، کیفیت نان نیز، افزایش پیدا خواهد کرد.
این کارشناس، همچنین از شکل ظاهری، عطر، طعم و رنگ، سطح زیرین و روی نان و بافت نان به عنوان بخشی از شاخص های ارزیابی نان یاد کرد.