عنوان خبر:عدم امكان جداسازي فرآيند توليد نان از علم و تجربه
شنبه 30 بهمن 1389 - 22:19:57


كارشناس مركز پژوهش‌هاي غلات كشور گفت:
فرآيند توليد نان از تجربه و علم جدا نيست و به هم پيوسته هستند.



به گزارش خبرگزاري فارس از گرگان به نقل از روابط عمومي شركت غله و خدمات بازرگاني استان گلستان، غفور مطلبي در حاشيه برگزاري كارگاه آموزشي نان مرغوب اظهار داشت: در برخي مواقع، يك شاطر نانوايي به طور تجربي از مسايل دخيل در توليد نان، آگاهي كامل دارد و از طرفي، دانسته‌هاي علمي يك كارشناس مرتبط با حوزه آرد و نان نيز در فرآيند توليد نان به كمك او مي‌آيد.
وي ادامه داد: صحبت از توليد نان دو وجه مشكل و ساده دارد، ساده است زيرا كه همه افراد، نحوه توليد آن را مي‌بينند و فكر مي‌كنند كار ساده‌اي است و مشكل است چون ريزه‌كاري‌هايي دارد كه اگر بدان توجه نشود محصول نهايي، نامرغوب خواهد بود كه فقط نانوايان با تجربه و كارشناسان مي‌توانند آن را تشخيص دهند.
مطلبي گفت: كيفيت، رسيدن يك ماده غذايي با بهترين شرايط و مواد اوليه به توليد است يعني اگر مواد اوليه مناسب باشد، آن ماده شرايط لحاظ شده در استاندارد را خواهد داشت.
وي اظهار داشت: عدم آموزش كارگران، يكنواخت نبودن كيفيت نان، عدم صرفه اقتصادي، ماهيت نان‌ها بخاطر سريع بودن بياتي از جمله دلايل عوامل تاثيرگذار بر كيفيت نان است.
كارشناس مركز پژوهش‌هاي غلات كشور افزود: با اصلاح تمام عوامل تاثيرگذار در كاهش كيفيت نان از جمله كارگر و سرمايه‌گذاري آن، كيفيت نان نيز، افزايش پيدا خواهد كرد.
وي همچنين از شكل ظاهري، عطر، طعم و رنگ، سطح زيرين و روي نان و بافت نان به عنوان بخشي از شاخص‌هاي ارزيابي نان ياد كرد.
مطلبي كه مشاور نان‌هاي صنعتي مركز پژوهش‌هاي غلات كشور نيز است، گفت: توليد نان‌هاي صنعتي در كشور در حال گسترش است و هم اكنون چهار واحد صنعتي راه‌اندازي شده است.
به گفته وي، به لحاظ گسترش شهرنشيني و مشكلات موجود در توليد نان سنتي به روش فعلي، اميدواريم كه از نظر فرهنگي آمادگي لازم در مصرف‌كنندگان از نظر پذيرش نان‌هاي صنعتي به وجود آيد.
مطلبي اظهار داشت: مشكل اصلي در اين راه مي‌تواند عدم تطابق فرهنگي مصرف اين نان‌ها در درجه اول و قيمت تمام شده در مرحله دوم باشد.
وي گفت: پيشنهاد مي‌شود كه تلاش شود قيمت اين نان‌ها به نان‌هاي سنتي نزديك شده و امكان دسترسي آحاد مردم به اين نان‌ها وجود داشته باشد و همچنين موانع موجود در گسترش و راه‌اندازي اين واحدها كاهش يابد تا سرمايه‌گذاران بتوانند با سهولت بيشتري وارد عمل شده و توليد كنند.
كارگاه آموزشي نان مرغوب با هدف ارتقاي كيفيت نان مصرفي مردم و افزايش سطح علمي مهندسان كنترل كيفي صنايع آرد، صنوف و نانوايان استان به مدت دو روز در محل مركز آموزش‌هاي فني و حرفه اي برادران شهرستان گرگان برگزار شد.
اين كارگاه آموزشي حاصل تلاش شركت غله و خدمات بازرگاني و همكاري اداره كل فني و حرفه‌اي استان بوده است.



این خبر از طرف پایگاه خبری گلستان نیوز
( http://www.golestannews.ir/news-1962.html )