عنوان خبر:رويكرد غالب گفت‌وگوي تلويزيوني يكشنبه شب رئيس‌جمهور با مردم؛ پرهيز از ورود به حاشيه‌ها و موارد اختلافي و بيان اظهارات دلگرم‌كننده منوط به پايبندي عملي
دوشنبه 26 ارديبهشت 1390 - 17:57:38


رئيس‌جمهور كه پس از نشست خبري 15 فروردين خود با رسانه‌هاي داخلي و خارجي در معرض پرسش و پاسخ رسانه‌اي قرار نگرفته بود، به برنامه گفت‌وگوي ويژه خبري شبكه دوم سيما آمد و در مدت حدود 80 دقيقه به سؤال‌هاي متنوع در مورد آثار اجراي هدفمندي يارانه‌ها، ساير برنامه‌هاي دولت در سال جاري، تحولات منطقه و هسته‌اي و برخي حاشيه‌هاي ايجاد شده پاسخ داد.

به گزارش خبرنگار پیام گلستان به نقل از رجانيوز، شايد مهم‌ترين ويژگي گفت‌وگوي تلويزيوني يكشنبه شب احمدي‌نژاد پرهيز از ورود به مباحث حاشيه‌اي بود، به‌طوري كه وي ترجيح داد علي‌رغم برخي گمانه‌زني‌ها به حاشيه‌هايي كه عمدتاً در اثر رفتار او و برخي تصميمات ايجاد شده بود، ورود حاشيه‌اي نكند و با مواجهه‌اي اصولي و تنش‌زدا از كنار آن‌ها بگذرد.

همچنين احمدي‌نژاد كه در اثر اتفاقات اخير مورد انتقاد جمع زيادي از دلسوزان انقلاب اسلامي قرار گرفته و آن‌ها ضرور ولايت‌پذيري در عمل را يادآوري كرده بودند، پس از اظهارات يكشنبه هفته قبل خود در جلسه هيئت دولت در مورد نقش و جايگاه ولايت فقيه، شب گذشته نيز بدون پرسش مجري به‌عنوان كلام آخر و در حالي كه به ‌نظر مي‌رسيد خود را براي بحث تفصيلي در اين زمينه آماده كرده است، نكات ارزشمند و دلگرم كننده‌اي را در جهت رفع اتهام بيان كرد كه پايبندي عملي به آن‌ها مورد انتظار مردم است.



[html] ايران به کشورهاي صادرکننده گندم پيوست

رئیس جمهور با مثبت ارزیابی کردن اجرای پنج ماهه قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: با اجرای این قانون، ایران به کشورهای صادرکننده گندم پیوست.

دكتر محمود احمدی نژاد افزود: قانون هدفمند کردن یارانه ها، طرح بزرگ اقتصادی است که ارزیابی من از اجرای آن مثبت است. ملت ایران در یک کار بسیار بزرگ در منظر همه جهانیان کار بسیار مثبتی انجام داد. همه برآوردها و پیش بینی های داخلی و خارجی از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها منفی بود، خوشبینانه ترین برآوردها و اقتصاددان‌ها حرف از "نمی‌شود" و "نمی‌توان" و ایجاد بحران اقتصادی در کشور، می‌زدند. اما فکر می کنیم با ویژگی های ملت بزرگ ایران، کارهای بسیار بزرگ‌تر از هدفمند کردن یارانه ها را نیز می توان انجام داد.

وی دستاوردهای اجرای این قانون را برای کشور افتخارآمیز خواند و گفت: یکی از اهداف اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها، کنترل مصرف بود. یکی از دغدغه های ما در 40 سال اخیر ضایعات نان بود که با اجرای قانون هدفمندی یارانه ها حدود 30 درصد مصرف نان کاهش یافت و با صرفه‌جویی بیشتر، این میزان افزایش هم می یابد.

احمدی نژاد با اعلام اینکه ایران پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها به کشورهای صادرکننده گندم پیوست، افزود: گندم در سبد صد کالای اصلی صادراتی کشور قرار گرفت.

وی درباره کیفیت نان پس از اجرای این قانون گفت: نمی گویم الآن کیفیت نان در همه جای ایران به سطح بالایی رسیده است اما در آینده نزدیک به این سطح خواهیم رسید. هنوز آن رقابت لازم در این بخش شکل نگرفته است چرا که 50 سال سیستم موجود در این حوزه سیستمی بسته بود.

رئيس‌جمهور گفت: پیش از این، روستایی گندم را تولید و در چرخشی طولانی آرد را با کیفیت پایین دریافت می کرد اما اکنون خودش آموزش می بیند و شاطرهای جدید و حرفه ای که به دلیل پایین بودن درآمد این کار را رها کرده بودند، دوباره باز می گردند. حال و هوای بسیار خوبی در فضای نانوایی ها وجود دارد و اگر هفت، هشت ماه و یا یک سال بگذرد، فضای رقابتی نیز شکل خواهد گرفت.

عزمي ملي در هدفمندي يارانه ها اتفاق افتاده است

احمدی نژاد با يادآوري آثار هدفمندی یارانه ها در بخش مصرف گاز خانگی و تجاری گفت: از زمان اجرای این قانون، مصرف در ساعات اوج 10 درصد کاهش یافته است. این در حالی است که مصرف گاز در صنایع حدود شانزده، هفده درصد افزایش یافته و این همان آرزویی است که انرژی در تولید مصرف شود.

رئیس جمهور با اشاره به کاهش مصرف بنزین از زمان اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها گفت: مصرف بنزین در سال 84 روزانه 67 میلیون لیتر، ‌در سال 85 روزانه 84 میلیون لیتر بود و در طول این سه، چهار سال خودروها از حدود 7 میلیون به 12 میلیون و 600 هزار دستگاه و موتورسیکلت‌ها از 4 میلیون به 7 میلیون و سفرها در نوروز امسال به 160 میلیون نفر سفر افزایش یافت و این آمار در حالی است که مصرف روزانه بنزین به 54 میلیون لیتر کاهش یافته است.

احمدی نژاد این اتفاق را یک انقلاب در این حوزه دانست و افزود: اگر با روند سال های 84 و 85 پیش می رفتیم، مصرف روزانه بنزین به 130 میلیون لیتر می رسید.

وی گفت: در مصرف برق نیز در فروردین هر سال 8 درصد افزایش داشتیم اما امسال با 4 درصد کاهش مواجه شدیم که این امر کاهش 12 درصدی مصرف برق را نشان می دهد که این نیز خود یک انقلاب محسوب می شود.

رئیس جمهور افزود:‌ در زمینه لوازم خانگی توجه مردم به لوازم خانگی کم مصرف‌تر جلب شده است بر خلاف گذشته که به شکل و ظاهر آن تنها توجه می شد و این یک توجه ملی است.

احمدی نژاد یکی از اهداف اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها را اجرای عدالت دانست و گفت: با اجرای این قانون دهک های پایین درآمدی زنده شدند. با افتخار اعلام می کنم تنها کشوری در روی زمین که در آن هیچ خانواری گرسنه نیست و به اندازه پوشاک و غذا پول در اختیار دارد، جمهوری اسلامی ایران است و اگر 20، 30 سال این اتفاق ادامه یابد، 50 سالی که یارانه ها هدفمند نبود، جبران می شود.

رئیس جمهور یکی دیگر از آثار اجرای هدفمند کردن یارانه ها را افزایش بهره وری در صنعت و کشاورزی و بخش های مختلف دانست و گفت: برای مثال یک مرغداری در آذربایجان غربی در همان محل و با همان انرژی و فضا شش طبقه مرغداری ایجاد کرده و تولید خود را چند برابر افزایش داده است. بیشتر مرغداری ها به سمت تغییر سیستم حرارتی حرکت کرده اند و برنامه ریزی شده است که تا پایان سال همه سیستم های مرغداری ها تغییر کند و همچنین در مصرف خانگی گاز نیز برنامه ریزی شده است که مصرف به یک سوم برسد یعنی مصرف روزانه 226 مترمکعب به یک سوم کاهش یابد که همین مقدار مصرف انرژی کاهش یافته را می توان صادر کرد.

وی گفت: مسئولان بانک جهانی رسما اعلام موضع کرده و گفته اند که این اتفاق بی نظیر است و از مسئولان اقتصادی ما برای تشریح این موضوع و انتقال این تجربه موفق دعوت کرده اند.

رئیس جمهور این موفقیت را مرهون همت و اعتقادات مردم و فرهنگ جمهوری اسلامی دانست و افزود: البته نواقصی هم وجود دارد، برای مثال 22 و نیم میلیون مشترک برق داریم ممکن است فردی عددی را اشتباه بنویسد یا بخواند یا کنتوری خراب باشد یا کوتاهی کرده باشیم یا افراد در زمان اطلاع رسانی توجه نکرده باشند البته باید به این موارد، تورم جهانی‌، افزایش قیمت نفت و بالا رفتن قیمت دلار را نیز افزود.

اجراي بسته هاي حمايتي آغاز شده است

رئیس جمهور با بیان اینکه رشد تورم طبیعی در کشور کند شده است گفت: همه مردم در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها خوب عمل کردند و در خط مقدم قشرهای مردم، رانندگان بودند.

وي با تشکر ویژه از رانندگان افزود: اولین قشری که با تغییر قیمت انرژی و آثار آن مواجه می شود، قشر رانندگان است که عملکرد آنان برگ زرینی در شبکه حمل و نقل بود.

وی در مورد احتمال تغییر دوباره قیمت های انرژی گفت: امسال در قانون بودجه پیش بینی شده است که یک گام دیگر در این زمینه برداریم، با این حال وضع صنعت و کشاورزی را بررسی می کنیم و نظرهای مردم را می شنویم و اگر اوضاع آماده بود، این گام را بر می داریم. اگر شرایط مساعد نباشد، اجازه داریم که تنفسی بدهیم و سال بعد این گام را برداریم، با این حال اشکالات احتمالی در حین اجرای طرح بررسی و برطرف می شود.

احمدی نژاد در مورد بسته های حمایتی از تولید در کشاورزی و صنعت گفت: تحولات تولید زمان‌بر است و تعویض یک خط تولید ممکن است سه سال طول بکشد و با تغییر در مصرف خانوارها متفاوت است. بسته های حمایتی هم یک روزه نيست، اجرای بسته ها آغاز شده و برخی از برنامه ها، یک یا دو یا سه ساله است و در مسیر اجرا قرار دارد و در مجموع اجرای آنها خوب بوده است.

رئیس جمهور گفت: ستاد هدفمندی در وزارتخانه های صنایع و کشاورزی و معاونت اول رئیس جمهور فعال است و در هیچ بخشی بحران نداشته ایم، البته فشارهایی به بخش هایی وارد شده که طبیعی است و اگر این فشار نباشد، تغییرات انجام نخواهد شد. در این مدت تولید، گرایش به سرمایه گذاری و خلاقیت و ابتکار افزایش یافته است. صدا و سیما باید این خلاقیت ها را به عنوان الگو معرفی کند. برای مثال یک مرغداری با ابتکار خود میزان مصرف دانه را برای مرغ‌ها به پنج درصد کاهش داده و با هزینه ثابت، تولید را دو برابر کرده است. تغییرات در تولید علاوه بر کاهش قیمت، باعث امکان رقابت در بازار جهانی و انعطاف پذیری واحدهای تولیدی می شود.

احمدی نژاد گفت: اگر دوباره یارانه ها را بدون هدف توزیع کنیم و تغییری در تولید ایجاد نشود، در واقع بازگشت به عقب است. تشکل های صنعتی، کشاورزی و صنفی خودشان میدان‌دار تغییرات و اجرای مطلوب هدفمندی یارانه‌ها هستند.

مصوبه مجلس در مورد هدفمند کردن يارانه ها مصوبه خيلي خوبي بود

رئیس جمهور در پاسخ به این سوال که گفته می شود مجلس شورای اسلامی حدود 10 هزار میلیارد تومان از آنچه دولت برای قانون هدفمند کردن یارانه ها در سال جاری پیش بینی کرده بود، کاهش داده و دولت با مشکل روبه‌رو می شود، گفت: چنين چيزي نيست و با توجه به مصوبه خیلی خوب مجلس برای اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها در سال جاری در این زمینه کسری بودجه نداریم. این روند ادامه دارد و با توجه به پیش بینی مجلس، حتی اگر بخواهیم گام بعدی را هم برداریم، می توانیم و مشکلی نداریم.

وي با اعلام اینکه تاکنون 73 میلیون و 600 هزار نفر برای دریافت یارانه نقدی ثبت نام کرده اند گفت: فکر می کنم که این رقم به 75 میلیون نفر برسد که البته در سال جاری حدود یک میلیون و 300 مولود نیز به این عدد اضافه می شود.

احمدی نژاد در پاسخ به این سوال که آیا واریز نقدی تغییر خواهد کرد اظهار داشت: واریز نقدی همان 45 هزار و 500 تومان است البته ما هر بخش دیگری را که آزاد کنیم، سهم همان بخش را اضافه خواهیم کرد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا سهم تولید و دولت در بودجه سال جاری تغییر کرده است، گفت: ‌سهم آنها سر جای خود باقی مانده است. پس از آنکه بررسی دقیقی در دولت صورت گرفت بین مجلس و دولت و در کمیسیون تلفیق نیز همکاری خوبی وجود داشت و این طرحی نیست که بخواهیم درباره آن نوسانی عمل کنیم. این طرح، بلندمدت و ثابت است و آثار آن در بلندمدت معلوم می شود.

مجری پرسید: مردم دغدغه قیمت آب و برق را برای دوره تابستان دارند، آیا مشکلی که در زمستان گذشته برای قبوض گاز پدید آمد در تابستان برای آب و برق پدید نمی آید؟ رئیس جمهور گفت: در بالاترین سطح مصرف در زمستان که دی و بهمن بود قبوض 78 درصد مردم در بخش خانگی پایین‌تر از 40 هزار تومان بود که البته در برخی استان‌ها این میزان کمتر و در برخی استان‌ها این میزان بیشتر بوده است. بالاخره هر کسی که بیشتر از حد مصرف می کند، باید سهم خود را بپردازد. بیش از 80 درصد جامعه مصرف را رعایت می کنند البته در بخش گاز، برق و هم در مصرف آب میزان مصرف به صورت پلکانی محاسبه می شود و اگر کسی میزان مصرف را رعایت کند 40 درصد هزینه هایش کاهش پیدا می کند.

تغييرات غيرطبيعي قيمت ها کنترل مي شود

رئیس جمهور گفت: تغییرات غیرطبیعی قیمت ها با اقدام مجموعه دستگاه های بازرسی، نظارتی و اصناف کنترل می شود و این کنترل همراه قانون هدفمندی یارانه ها ادامه می یابد. خوشبختانه بیش از سه چهارم کنترل قیمت ها در اختیار اتحادیه ها و اصناف است که خوب عمل کرده اند و همراه و جزو ملت هستند. بخشی از این تغییرات ناشی از بالا رفتن قیمت مواد اولیه و حمل و نقل در جهان است؛ اتفاقاتی افتاده، فصل عوض و مشکلاتی ایجاد شده که این تغییرات طبیعی است؛ این همواره و در همه جا در بازار هست.

وي با قدردانی از عملکرد خوب مردم در همراهی با اجرای قانون هدفمند کردن یارانه ها افزود: نمایندگان مجلس نیز در همین بودجه امسال خیلی خوب همراهی کردند با اینکه نظرهای مخالفی هم بود اما آنها نیز بالاخره همراهی کردند چون طرح بزرگ ملی و طرح موفقی است و هر چه جلوتر برویم موفقیت آن بیشتر می شود.

احمدی نژاد درباره برنامه های امسال دولت گفت: دولت امسال چند برنامه بزرگ دارد که همراهی همه مردم و دستگاه ها را می طلبد تا بتوانیم ایران را به نقطه مطلوب برسانیم. یکی از این برنامه ها اجرای قانون هدفمندی یارانه‌هاست که باید ادامه یابد و ادامه می یابد چون برای اجرای آن هم قانون ثابت داریم و هم در قانون بودجه های سنواتی، و فهم مشترکی در این زمینه ایجاد شده است که آن را جلو می برد. یکی دیگر از برنامه های دولت ارتقای تولیدات است. تولید ایران نه فقط در ایران که در همه جای جهان باید بازار پیدا کند. اکنون در صنایع پایه، سرعت رشد تولید ما بسیار بالاست، همچنان که ظرفیت تولید فولاد ما در سال 84 بیش از 10 میلیون تن بود اما اکنون از 19 میلیون تن عبور کرده است. ظرفیت سیمان کشور نیز 33 میلیون تن بود که از 72 میلیون تن عبور کرد که این یک انقلاب صنعتی است. در کشاورزی نیز همین طور است و امسال رکورد این حوزه شکسته خواهد شد و پیش بینی می شود میزان تولید این بخش 117 میلیون تن شود، یعنی رشدی بالای 10 تا 12 درصد خواهد داشت.

وي با يادآوري سرمایه گذاری دولت در بخش تولید اضافه کرد: دولت یارانه ها را پیش بینی و منابع بانکی را تجهیز کرده است. خوشبختانه صندوق توسعه ملی هم که تصویب شده کارهایش در حال اجراست و به زودی وارد بازار سرمایه می شود، سرمایه ای که پشتوانه ای بسیار قوی برای تولید است. اکنون 16 تا 17 میلیارد دلار پول در حساب این صندوق هست و پیش بینی می شود امسال به 30 میلیارد دلار افزایش یابد.

براي هميشه قيمت مسکن را پايين مي‌آوريم

رئیس جمهور برنامه دیگر دولت را در بخش مسکن اعلام کرد و گفت:‌ با انقلابی که در این زمینه رخ خواهد داد، برای همیشه تاریخ قیمت مسکن را پایین می آوریم. ‌امسال هم با قدرت این برنامه را ادامه می دهیم تا ان شاء‌الله در پایان سال 92 دیگر مسکن، دغدغه نباشد. طرح مسکن مهر و اصلاح بافت های فرسوده به سرعت ادامه می یابد و یک طرح عظیم تحول شهرسازی داریم که به زودی اعلام می کنیم؛ هماهنگی های نهایی آن در حال انجام شدن است. این طرح انقلابی است که برای همیشه تاریخ قیمت مسکن را پایین می آورد و بورس بازی از بخش مسکن و نیازهای اولیه مردم خارج می شود.

احمدی نژاد طرح دیگر دولت را آتیه مهر بیان کرد و گفت:‌ هر کسی در ایران به دنیا می آید، باید آینده مطمئنی داشته باشد. طرح آتیه مهر از سال گذشته آغاز شد، تا این طرح راه بیفتد، یک مقدار تنظیماتش دچار مشکل بود. امسال هم خوشبختانه مجلس محترم همراهی خیلی بهتری کرد و این طرح را امسال به طور کامل اجرا می کنیم. دو جوان که به سن 20 سالگی رسیده و می خواهند ازدواج کنند و می خواهند شغل و مسکن داشته باشند، هر کدام به قیمت امروز حداقل بايد 20، 30 میلیون تومان پول در حساب‌شان باشد.‌ پدر و مادرها نباید دغدغه ای در مورد آینده، سلامت و شغل بچه داشته باشند. پدر و مادر هم باید به فکر خود، ‌کمال، معنویت و حیات ابدی خودشان باشند. پدر و مادر باید از اینکه دو بچه دارند، لذت ببرند نه اینکه همیشه از اینکه دو بچه دارند غصه بخورند.

وی گفت:‌ طرح دیگری هم شروع شد که خط اعتباری برای کارگران و معلمان است. فکر می کنیم هر ایرانی باید یک کارت در جیبش باشد که اعتباری در بانک ها داشته باشد تا هیچ جا نماند و هیچ جا مجبور نشود سر خم کند یا شخصیتش شکسته شود. فعلا به هر سرپرست خانوار یک میلیون و 500 هزار تومان پرداخت می شود و هر موقع مصرف کنند، تبدیل به وام قرض الحسنه می شود و هر وقت مصرف نکنند در جیب‌شان باقی می ماند. هیچ ایرانی، هیچ جا نباید روی زمین بماند یا خدای ناکرده برای بیماریستان یا آموزش و یا نیازهای دیگر زندگی درمانده شود. اینها مجموعه طرح هایی است که در حال جلو بردن آنها هستیم. البته طرح های دیگری از جمله طرح های بانکی،‌ مالیاتی، ‌گمرکی و بیمه داریم که مطالعاتش در حال اتمام است و امسال اینها را به عنوان طرح های پایه کشور آغاز می کنیم.

تلاش دولت به سمت بازارهاي مولد است

رئیس جمهور در ادامه با يادآوري رونق بازار بورس افزود: در سال 84 کل ارزش بازار سهام 42 هزار میلیارد بود و اکنون از مرز 115 هزار میلیارد عبور کرده است و افراد دارای سهام به سرعت در حال افزایش هستند.

وی در مورد بازار مسکن گفت: اگرکسی فکر کرده که مسکن دوباره به دوره سفته بازی برمی گردد، اشتباه کرده است. طرح های مسکن مهر امسال اجرا می شود و در اختیار مردم قرار می گیرد. وقتی تولید مسکن سامان یابد، روی اجاره بها نیز تاثیر می گذارد. اکنون قانونی در زمینه اجاره نداریم، باید تقاضای اجاره را معقول و بعد آن را کنترل کنیم. برخی از مشکلات نیز به سیستم شهرسازی برمی گردد و اگر تحولی در مدیریت شهری اتفاق بیفتد، گرانی اجاره نیز ‌موضوعیت نخواهد داشت. امسال یک و نیم میلیون مسکن مهر واگذار می شود و تا پایان سال 92 مسکن باید از فهرست دغدغه های مردم خارج شود.

احمدی نژاد افزود: خارج کردن بخش هایی از اقتصاد از جمله بازار تلفن همراه، خودرو و سکه از تلاش های دولت است، برای نمونه مردم برای دریافت تلفن همراه سه سال در نوبت می ماندند اما اکنون در هر دکه و مغازه ای با 5000 تومان صاحب یک سیم کارت می شوند.

وی اجرای طرح سهام عدالت و پزشک خانواده را از دیگر برنامه های دولت دانست و گفت: پزشک خانواده روستایی که اجرا شده و امسال پزشک خانواده شهری در دست مطالعه است تا نظام سلامت سروسامان بگیرد.

رئیس جمهور بیمه همگانی را از دیگر برنامه های دولت دانست و افزود: تا دو، سه سال باید به جایی برسیم که همه ایرانی ها با کرامت زندگی کنند و کسی برای درمان دچار مشکل و شخصیتش سرکوب نشود.

نوسانات نرخ ارز، مقطعي است

رئیس جمهور تحولات و تحرکات در بازار نرخ ارز را مقطعی دانست و گفت: اگر کسی برای سودجویی وارد این بازار شود ضرر می کند. میزان ذخایر و درآمد ارزی کشور بسیار بالاست، میزان مصارف ارزی کشور نیز بالاست اما رشد درآمد ارزی بیش از مصرف است. برخی ها در این زمینه، تحریم ها را بهانه می کنند اما برخی نظریه اقتصادی دارند و معتقدند نرخ ارز باید به میزان مابه‌التفاوت تورم داخل و خارج افزایش یابد. این کار ممکن است فوایدی داشته باشد اما در بلند مدت به ضرر اقتصاد است زیرا پول ما باید قدرتمند باشد. میزان نوسانات نرخ ارز را از سال 40 بررسی کرده ایم و این مطالعه نشان می دهد در قوس صعودی قیمت ارز، افزایش صادرات نداشته ایم اما در پنج سالی که نرخ ارز ثابت شد، میزان صادرات غیرنفتی از هفت و دو دهم میلیارد دلار در سال 83 هم اکنون به بیش از 32 و شش دهم میلیارد دلار رسیده و میزان سرمایه گذاری نیز بیشتر شده است. افزایش قیمت ارز و سود آن ظاهر قضیه است در حالی که تولیدکنندگان برای تولید خود نیاز به خرید مواد اولیه و واردات آن دارند که با افزایش قیمت ارز، قیمت این واردات نیز افزایش خواهد یافت. برخی می گویند اگر قیمت ارز 300 تومان افزایش یابد، برای دولت درآمدزا خواهد بود در حالی که این درآمد کاذب است و بیش از آن، هزینه به اقتصاد تحمیل می شود. بانک مرکزی مأمور کنترل بازار ارز شده است و این بازار را مدیریت خواهد کرد. قیمت ارز در همان حدود قیمت سال 89 و با نوسان نیم تا یک درصد خواهد بود.

کشور هيچ گاه به بن بست نمي رسد

احمدی نژاد در ادامه در مورد موضوع ادغام وزارتخانه ها و اختلاف نظری که میان دولت و مجلس در این زمینه ایجاد شد، افزود: مجلس و دولت نظر می دهند، ما یک کشور آزادیم و اختلاف نظر نیز شیرین است هر چند اگر کسی بخواهد اختلاف درست کند، بد است. اما همه تلاش ها معطوف به تفاهم است و اگر هم نتوانیم مشکلی را حل کنیم، رهبری یک اشاره می کند و مشکل حل می شود، جمهوری اسلامی جزو‌ معدود کشورهایی است که در روند اداره امور خود مشکلی ندارد.

رئیس جمهور افزود: بحث ها به پخته شدن موضوع کمک می کند البته اگر کسی آن را دستمایه برای مشکلی نکند که این نیز وجود ندارد، نمایندگان مجلس و دولت نظر می دهند و این نظرها برای حل مشکل است و نه برای ایجاد آن. ما درباره قانون برنامه پنجم نیز بحث می کنیم و درباره چنین برنامه مهمی طبیعی است که بحث و گفتگو شود و اگر در جایی قفلی ایجاد شود، مرجع بالاتر آن قفل را باز می کند.

وی افزود: بحث ادغام وزارتخانه ها به دلیل دو ضرورت است یکی تکلیف قانونی که باید تا پایان سال دوم برنامه پنجم تعداد وزارتخانه ها از 21 به 17 وزارتخانه کاهش یابد و دیگری ضرورت ساختاری که از 25 سال قبل کوچک سازی دولت یک آرزو بوده و در سه برنامه نیز بر آن تاکید شده اما چون ساز و کار لازم برای آن پیش بینی نشده اجرا نشده است. در قانون برنامه پنجم این کوچک سازی با توجه به تجربیات تاریخی و بحث های صورت گرفته در اختیار دولت قرار گرفت. عجله ای نیز در کار نیست، وزارتخانه ای بدون وزیر نمانده است و سرپرست دارد. سرعت در این کار یک دلیل اجرایی و علمی دارد، اگر درباره ادغام وزارتخانه ها شش ماه بحث کنیم که کدام با کدام ادغام شود، همه وزرا را فشل می کند و هیچ مدیری نمی داند که هست یا نیست و در گذشته نیز به همین دلیل ادغام انجام نشد، هیچ رئیس جمهوری این تصمیم را نگرفت چرا که می دید باید یک سال را به آن اختصاص دهد. موضوع ادغام وزارتخانه ها حداقل یک سال به طول می کشید که ما در دولت آن را صفر کردیم و اکنون هیچ مشکلی نیست البته به لحاظ عاطفی من دوست داشتم 30 وزارتخانه داشته باشیم چرا که بهترین دوستانم و از نیروهای خوب در دولت هستند اما مصلحت کشور و علم مدیریت می گوید که دولت را باید از سر کوچک کنیم و ما این کار را آغاز کردیم. الان در وزارت راه چه مشکلی هست؟ در بقیه وزارتخانه ها نیز مشکلی پیش نمی آید. اکنون باید شرح وظایف وزارتخانه های جدید را بنویسم که این کار به دو صورت ممکن است انجام شود که معایب و مزایایش بررسی شده است. یکی اینکه بگوییم شرح وظایف جدید را با مقتضیات جدید کشور تعیین می کنیم که این خود چند ماه طول می کشد و بعد به مجلس می دهیم که آن نیز ممکن است چند ماه به طول بینجامد. ‌ اما راه دومی را پیش بینی کرده ایم که دو وزارتخانه را تجمیع می کنیم، برای نمونه هر چه وزارت راه داشته در کنار وزارت مسکن قرار می گیرد و یک گروه کارشناسی بدون آنکه بر روند اجرای امور تاثیری بگذارد مسائل را بررسی و کاهش حوزه مسئولیت ها را استخراج می کند. این راه دوم مستلزم ارائه لایحه به مجلس است و در یک مسیر طولانی‌تر وزیر را مکلف می کنیم که آرام آرام مسائل را حل کند تا شوک به کشور وارد نشود.

خود من سرپرست وزارت نفت هستم

احمدی نژاد با بيان اينكه خود من سرپرست وزارت نفت هستم، افزود: نظر دولت و مجلس در مورد وزارت نفت، ادغام است و قانون نیز همین را تکلیف کرده است. تصویری که بعضی ها از ادغام وزارتخانه های نیرو و نفت دارند، تصویر واقعی نیست. وزارت نفت 30 میلیارد تومان بودجه دارد و اصل وزارت نفت، شرکت ملی نفت است که البته در مورد وزارت نیرو نیز همین طور است و اینها وزارتخانه های پروژه ای هستند. وزارت نیرو با دریافت یک چهارم از تولیدات وزارت نفت، مشتری اصلی و ثابت این وزارتخانه در داخل کشور است که این مقدار انرژی را صرف تولید برق می کند. بسیاری از کشورها که تا حدی پیشرفت کرده اند، وزارت انرژی دارند. با ادغام این وزارتخانه ها، بسیاری از ساختمان های اداری خالی می شود، برای مثال سازمان میراث فرهنگی تکانی به خود داد و هشت ساختمان خود را خالی کرد و اکنون این ساختمان ها در معرض فروش یا در اختیار سازمان های دیگر قرار گرفته است.

رئیس جمهور به خالی شدن ساختمان اصلی وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد و گفت: بعضی ها می گویند که این کار نشدنی است اما اکنون این موضوع در حال اجراست. آموزش و پرورش نیز قصد دارد همه نیروهای خود را در یک ساختمان تجمیع کند و این یعنی صرفه جویی. هم اکنون 4600 ساختمان دولتی در شهر تهران وجود دارد که باید اینها را جمع کنیم. قابلیت این وجود دارد که حتی سه وزارتخانه نیز در هم ادغام شود.

احمدی نژاد در پاسخ به این سؤال که آیا با اینکه ایران پس از 38 سال رئیس اوپک شده تغییر وزیر نفت درست است یا خیر گفت: ایران رئیس اوپک شده است و ربطی به شخص ندارد، اگر این طور بود، این موضوع مربوط به یک نفر می شد و نمی توانست کنار برود. البته افرادی که فعلاً از میز دولت کنار رفته اند، جزو نیروهای مفید بودند که البته تصمیم گیری برای کنار رفتن آنها بسیار سخت است و گاهی باید بین دو دوست مؤمن و قدیمی یکی را انتخاب کنی. البته من درباره رفتن این دوستان با آنها مشورت کرده و گفتم یا خودشان تصمیم بگیرند یا به بنده واگذار کنند. اینجا صحبت منافع ملت و کشور است و باید این موضوع در نظر گرفته شود، شاید قرار باشد وزارتخانه ها 10 تا شوند و آنگاه باید 11 وزارتخانه دیگر را حذف کرد و آنجا دیگر صحبت منافع اشخاص نیست. مصلحت اشخاص باید فدای کشور، ملت، انقلاب و آرمان‌ها شود، یک مسئول امروز هست و فردا نیست و بنده امروز هستم و فردا نیستم و در این زمينه منافع کشور مهم است.

بررسي ابهامات وزارت ورزش در کميته مشترک دولت و مجلس

رئیس جمهور از توافق برای ایجاد کمیته مشترک میان دولت و مجلس برای رفع ابهامات تشکیل وزارت ورزش و جوانان خبر داد و افزود: قانونی که برای تشکیل وزارت ورزش و جوانان داده اند، از نظر ما چند ابهام دارد که اجرای آن را با مشکل مواجه می کند به همین علت برای رفع ابهامات آن مکاتباتی کرده ایم. کسی که می خواهد قانون را اجرا کند، باید نقشه ای روشن در اختیار داشته باشد؛ نقشه ناقص یا مبهم، مجری را دچار مشکل می کند و میان مجری و دستگاه نظارتی اختلاف ایجاد می شود و کار، آسیب می بیند. اخیراً‌ توافق شد با تشکیل کمیته مشترک دولت و مجلس، اصلاحات مختصری در این زمينه انجام و ابهامات آن برطرف شود تا بتوانیم این وزارتخانه را زودتر تشکیل دهیم.

احمدی نژاد در مورد کشته شدن بن لادن گفت: اطلاعات دقیقی داریم که بن لادن از مدت ها قبل در اختیار نیروهای نظامی امریکایی بوده است و حتی آن‌ها بیمارش کردند و روزی که او را کشتند، بیمار و در اختیار خودشان بود. کاری که آقای رئیس جمهور امریکا کرد، بیشتر برای بهره برداری در سیاست داخلی امریکا بود، یعنی او را برای خرج تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آقای اوباما کشتند. اکنون نیز در پی شخص دیگری برای جایگزینی او هستند، زیرا آن مجموعه باید کار او را ادامه دهد. هم در آن تشکیلات برای جایگزینی او تلاش می شود و هم امریکایی ها پیگیری می کنند که جایگزینش را انتخاب کنند تا مأموریت هایش را ایفا کند.

وی در ارزیابی خود از تحولات منطقه، آن را بسیار پیچیده دانست و گفت: این تحولات از تحولات اوایل قرن بیستم بسیار پیچیده تر است؛ آنجا تحولاتی روی داد، حکومت عثمانی فروپاشید و بسیاری کشورها ایجاد شد. در آن تحولات مناسبات جدیدی ایجاد شد و جریان فلسطین روی داد اما اکنون تحولات بسیار پیچیده تر است. هر کشوری نیز شاخص های خود را دارد از شمال افریقا تا خلیج عدن هر کشوری مناسبات خود را دارد و مسائل آنجا منحصر به آنجاست. ملت های منطقه در پی مطالبات حق خواهانه مانند آزادی، عدالت و کرامت هستند؛ ملت های منطقه واقعاً از تحقیرها به ستوه آمده اند و می خواهند شرایط زندگی و شرایط سیاسی خود را تغییر دهند. البته الگوی مدیریت در همه جا متفاوت است، بعضی جاها دشمنان ملت ها نیز دخالت می کنند مانند شمال افریقا که رسماً نیروی نظامی می فرستند و این موضوع را پیچیده تر می کند. وقتی ناتو وارد می شود اصلاً موضوع گم می شود که ملت و حکومت کجاست و اصلاً خواسته ها چیست و معلوم نمی شود افراد چه کاره هستند؛ در برخی جاها نیز با روش های دیپلماتیک و سیاسی حضور دارند. مأموریت های ما همان مأموریت های 32 سال انقلاب اسلامی است؛ یعنی مأموریت حمایت از آرمان های الهی، حمایت از ملت ها و مطالبات حقیقی آنان، حمایت از آزادی، عدالت و کرامت و در حال پیگیری همین مأموریت هستیم. مأموریت مقابله با سیاست های استعماری در منطقه، مقابله با وجود رژیم صهیونیستی و سیطره امریکا در منطقه مأموریت تاریخی ماست، اما در هر مقطعی ملاحظات خاص خود را دارد. اکنون نیز در هر کشوری ملاحظات خاص آن کشور را داریم، دستگاه دیپلماسی ما هم فعال است و کارهایش را پیگیری می کند منتها این پیچیدگی رو به باز شدن است؛ هر چه جلوتر برویم حرف های بیشتری می توان زد و اقدامات بیشتری می توانیم انجام دهیم. مطمئنم بالاخره ملت‌ها و عدالت حاکم می شوند؛ برخی جاها زودتر و برخی جاها دیرتر. اکنون می بینیم دولت امریکا و متحدانش در حال استفاده از برخی دولت ها علیه برخی ملت‌ها هستند و از سلاح، سیاست و دستگاه تبلیغاتی آنها استفاده می کنند و خبر قطعی داریم که این استفاده ابزاری است و به محض رفع مشکل برای امریکا، خود اینها را نیز دچار مشکل می کنند. دنیا تغییر کرده است، نظام کنونی عالم جوابگو نیست و ظرفیتش کامل شده است؛ برخی سیستم های حکومتی جوابگو نیست حتی اگر خیلی هم ظالم و خیلی غیرمردمی هم نباشند. این سیستم ها دیگر جوابگو نیست، مردم رشد کرده اند و این گونه مدیریت را نمی پذیرند بنابراین تحولات روی می دهد حتی اگر ما، برخی ها و غربی ها نخواهند. هنر ما این است که اجازه ندهیم این خیزش های مردمی تحت مدیریت دیگران قرار گیرد. جمهوری اسلامی وظایفی را که در قبال دیگر ملت ها دارد، آگاهانه در حال انجام دادن است.

دامنه نوسان با 1 + 5 در حال کاهش است

رئیس جمهور با اشاره به وجود گرایش های متفاوت در گروه 1 + 5 گفت: دامنه نوسان ما با این گروه در حال کاهش است. وي در پاسخ به سوالی درباره پاسخ های متفاوت گروه 1 + 5 پس از جواب جلیلی به نامه خانم اشتون افزود: ما همیشه آماده گفتگو در شرایط عادلانه و احترام و میل برای همکاری بوده ایم. در گروه 1+ 5 از اول گرایش های متفاوت بود، به همین خاطر می بینیم مواجهه ما با آنها نوسانی است؛ البته دامنه نوسان در حال کاهش است. دیگر ملت‌ها از اینکه دائم بخواهند از مسئله هسته ای ایران حرف بزنند، خسته شده اند و برای آنها قابل پذیرش نیست. بهترین راه، همکاری است، شنیدم خانم اشتون پس از نامه آقای جلیلی، موضع گرفته است که تعجب کردم؛ چرا که ما اعلام کردیم در چارچوب احترام و قانون آماده همکاری هستیم؛ لابد خانم اشتون انتظار دارد حرف او را بپذیریم که این دیگر گفت‌وگو نیست بلکه دیکته کردن است؛ البته بعید می دانم ایشان هم نظرش این باشد. گفتگو یعنی حرف زدن و رسیدن به تفاهم، برای ادامه همکاری چند کشور غربی با ایران راهی جز گفتگو نیست. امیدوارم در نشست های آینده - اگر تشکیل شود - زودتر به نتایج ملموس برسیم.

وی در پاسخ به این سوال که قرار است در تیر ماه تهران میزبان جهانی مبارزه با تروریسم باشد؛ موضع جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس چه خواهد بود، افزود: اینکه تروریسم یک خطر است، حرف درستی است و متعلق به امروز هم نیست. صد میلیون نفر در جنگ جهانی اول کشته شدند،البته ‌این شیوه قتل دفعی مردم در کوچه و بازار با این شکل و حجم جدید است. ما ریشه تروریسم را در امریکا و دوستان امریکا می دانیم و برای آن سند داریم. معلوم است گروه هایی که در ایران رئیس جمهور و نخست وزیر را به شهادت رساندند، در حال حاضر در اروپا آزادنه در حال چرخیدن هستند و به رسمیت شناخته شده اند و در امریکا نیز زندگی می کنند. همه اینها برای ملت ما اثبات شده است، این گروه های تروریستی هم که در حال حاضر در منطقه جولان می دهند، مورد حمایت غرب و امریکا هستند و از آنها منابع مالی دریافت می کنند. زرنگی امریکا و متحدانش این است که اعمال زشت تروریستی را که خودشان استاد آن هستند، انجام می دهند، به عنوان پرچمدار مبارزه با تروریسم و دفاع از حقوق بشر نیز دم می زنند. سیاه ترین دوران های بشر را دولت های امریکایی و اروپایی رقم زده اند. در تاریخ وقتی دولت ها را بر اساس سیاهی فهرست می کنیم، اینها در صدر هستند اما این در حالی است که همین ها خود را پرچمدار دموکراسی،‌حقوق بشر و مبارزه با تروریسم می دانند. آقای بوش به منطقه ما آمد و یک میلیون آدم را کشت و گفت من برای مبارزه با تروریسم آمده ام. در خود امریکا آزادی وجود ندارد، امیدواریم امسال که به نیویورک می رویم این موضوع را باز و در باره آن صحبت کنیم. دو حزب يعني دو نفر شخصيت حقوقي، صد سال است که در امریکا حاکمند؛ البته سر نخ این دو تا هم دست عده ای در پشت پرده است و این دو هم عروسکند. آزادی در امریکا وجود ندارد و در اروپا نیز همین طور است. فکر کردیم باید یک جریان سالم واقعی و عالمانه برای مبارزه با تروریسم شکل بگیرد و در حال تلاش هستیم تا با حضور همه، روش واحدی در این خصوص به دست بیاوریم.

رئیس جمهور با اشاره به گسترش تروریسم در افغانستان و پاکستان افزود: البته خود طراحان تروریسم هم در امان نخواهند بود. ‌پدیده تروریسم را باید عالمانه کنترل کنیم.

دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد

رئیس جمهور گفت: وزارت کشور مجری انتخابات است و هیچ احدی از دولت حق دخالت در انتخابات را ندارد. وي در پاسخ به این سوال که برخی شبهات مبنی بر دخالت دولت در روند انتخابات اسفند ماه وجود دارد، افزود: انتخابات متعلق به مردم است البته با توجه به اینکه زمان زیادی تا برگزاری انتخابات مانده است جایی برای این صحبت‌ها وجود ندارد.

مجری برنامه در مورد آنچه كه "حاشیه سازی هایی که اخیرا به شدت علیه دولت شکل گرفته است" پرسید که رئیس جمهور پاسخ داد: دولت خادم همه است. دولت در دوره مسئولیت باید از وقت خود برای کار استفاده کند و همین کار را هم خواهیم کرد. این حاشیه سازی ها وجود دارد که البته مهم نیست و باید کار کنیم و کشور نیازمند کار است و کار است که کشور را آباد می کند. دولت ها می آیند و می روند اما ایران و ملت ایران و آرمان ملت ایران می ماند. همه چیز در ایران بهترین است ما بهترین ملت، بهترین تاریخ، بهترین فرهنگ، بهترین اعتقادات و بهترین رهبری را داریم. همه چیز در ایران بهترین است و واقعا چه کم و کسري داریم؟ باید تلاش کنیم که کشور را بسازیم و به جلو ببریم. انقلاب ملت ایران باید به عنوان الگو به دنیا معرفی شود و ما حرف جدیدی برای دنیا داریم و آن اینکه می شود جور دیگری زندگی کرد. ‌می شود نظام حکومتی سالم تر و بهتری داشت و این ادعای ماست که می گوییم می شود. در اقتصاد، صنعت و علم یک جامعه بانشاط، آزاد و زنده داریم و آن را به دنیا معرفی می کنیم. ‌این جامعه باید پیشرفت کند و از لحاظ علمی، اقتصادی، عمرانی و صنعتی باید سلامت باشد و اگر نباشیم الگو نمی شویم. خوشبختانه ملت ایران یک ملت بزرگ و نظام ما یک نظام بزرگ است و همه چیز در ایران زیباترین و بهترین است. همه مقدمات آماده جهش های بزرگ است و این همه آرزوی ملت ایران و تاکیدات امام(ره) و از تاکیدات رهبری است که همه توان ها را در راه سازندگی با یکدیگر جمع کنیم و با یک‌دلی کشور را بسازیم. خوشبختانه من نه سایت و نه روزنامه می بینم البته توهین به کسی نباشد، وقت آن نیست، بالاخره هر چه بخوانی ذهن را مشغول می کند. ‌این قدر کار هست که اگر 24 ساعته کار کنیم، کم می آوریم.

رئیس جمهور همه را به کار و تلاش دعوت کرد و گفت:‌ در مبانی هیچ مشکلی نداریم و مبانی در کشور ما مستحکم است و نظام،‌ ساختار و ملت مستحکم هستند و اعتقادات ملت ایران بهترین اعتقادات است.

احمدی نژاد به کسانی که حاشیه سازی می کنند توصیه کرد اگر کسی می خواهد توانی را صرف کنند، این توان را صرف سازندگی کشور کنند.

اتحاد فلسطينيان بايد به ريشه کني رژيم صهيونيستي منجر شود

رئیس جمهور گفت:‌ امروز که گروه های فلسطینی با هم متحد می شوند باید به ریشه کنی رژیم صهیونیستی منجر شود. وي با بیان اینکه موضع ما در قبال این رژیم روشن است، افزود: اصل رژیم صهیونیستی سرپل استعمار و غده چرکین سرطانی است که اگر یک سلول آن در بدن منطقه بماند، همین وضع را خواهیم داشت.

وی با يادآوري تظاهرات مردم در سالروز اشغال سرزمین‌شان (روز يكشنبه) و کشته شدن تعدادی از فلسطینیان گفت:‌ رژیم صهیونیستی بار دیگر ماهیت خود را نشان داد و این درس عبرتی برای ما و مردم فلسطین است. اگر رژیم صهیونیستی در یک وجب از فلسطین اشغالی به هر عنوانی حضور داشته باشد، منطقه روی خوش نخواهد دید و خود را تکثیر خواهد کرد. اینکه می گویند دو دولت داشته باشیم، در واقع یک تاکتیک است و پس از تشکیل، صهیونیست ها دوباره برنامه های خود را دنبال می کنند. دولت های رژیم صهیونیستی مامور پشت صحنه امریکا و برخی از کشورهای اروپایی برای ایجاد اخلال در روند ملت ها هستند و در واقع ماموریت آنها عوض نشده است. آنان می خواهند از وسط حوادث منطقه رژیم صهیونیستی را بیرون بیاورند و تثبیت کنند و بخشی از اردن را جدا كنند و به فلسطینیان بدهند که این کار خیانت دیگری است که ملت فلسطین زیر بار این تحمیل ننگین نمی رود. ‌باید همه آواره ها به وطن اصلی خود بازگردند و حق حاکمیت ملی به فلسطینیان داده شود.

نظام ولايت فقيه مترقي ترين نظام عالم است

رئیس جمهور گفت: نظام ولایت فقیه مترقی‌ترین و مردمی‌ترین نظام عالم است. بعضی وقت ها دلم برای نظام و ولایت می سوزد. این یک حرف نو در دنیاست البته خود ولایت فقیه حرف نو نیست و نشان از اعتقادات ما دارد و اینکه این حرف بیاید و در صحنه عمل یک تجربه موفق را نشان دهد؛ یک کار جدید است. نمی خواهم درباره فلسفه حکومت صحبت کنم، هر ملتی آرزو دارد که حاکمش عالم‌ترین، شجاع‌ترین، متقی‌ترین و پاک‌ترین مردم باشد. نقطه اوج این حاکمان کسانی هستند که به نظام ولایی تا خدا وصلند و این یعنی بهترین نظام که ملت ما اعتقاد به آن دارد. ما اعتقاد داریم که حاکمیت ازآن خداست و این حاکمیت ادامه می یابد تا اینکه به ولایت فقیه می رسد و اعتقاد ما حاکمیت نظام ولایت فقیه است. ولی، به عنوان رهبر و هدایت‌گر مردم و مردم به عنوان عمل کننده، پیگیری کننده و مطالبه کننده هستند. ولایت، خطی را ترسیم می کند که ملت باید آن را به کرسی بنشاند. ولی، بدون ملت دست بسته و ملت بدون ولی سرگشته است و رابطه این دو عشق است همان طور که خدا جهان را بر اساس لطف خلق کرد. عاشق ترین انسان ها به مردم ولی است، امیرالمؤمنین(ع) را می بینیم که بر سر جنازه دشمن خود گریه می کند که چرا تو سقوط کردی.

وی با بیان اینکه ولی عاشق مردم است، افزود: هر قدر رابطه ولی با مردم عاشقانه تر باشد، همبستگی ها، پیشرفت ها، کمال و تعالی بیشتر خواهد شد. مأموریت ولی اجرای عدالت است، به فضل الهی ما در جمهوری اسلامی رهبری عادل داریم. اگر ملت نباشد، ع


این خبر از طرف پایگاه خبری گلستان نیوز
( http://www.golestannews.ir/news-3671.html )