به گزارش رجانیوز، در حالیکه درگیریهای روز جمعه در مصر بیش از 30 کشته برجای گذاشته است، برخی از نظامیان در برخی شهرهای مصر از سرکوب مردم سرباز زدهاند. این در حالی است که مردم قاهره و اسکندریه با شکستن حکومت نظامی به خیابانها ریخته و به دفتر حزب حاکم، ساختمان وزارت خارجه و ساختمان رادیو و تلویزیون مصر حمله ور شدهاند.
در همین حال حسنی مبارک در نطقی تلویزیونی با اشاره به اینکه در دوره حکومت وی اصول دموکراسی و آزادی بیان حاکم بوده است، تعهد کرد که در ادامه به اصلاحات اقتصادی، سیاسی و اجتماعی اهتمام خواهد ورزید. وی در عین حال کابینه فعلی را منحل اعلام کرد.
این در حالی است که منابع خبری از احتمال استعفای مبارک در ساعات آینده و فرار به کشور عربستان سعودی خبر دادهاند.
در همین حال با توجه به غلبه تفکر اخوان المسلمین در هدایت اعتراضات مردمی در مصر که شبیه ترین تفکر سنی مذهبان به تفکر انقلاب اسلامی و اعتقاد به سیاست دینی است، رسانه های غربی از جمله روزنامه های امریکایی از احتمال تبدیل انقلاب مصر به انقلابی اسلامی و احتمال اتحاد این کشور در آینده با ایران بشدت ابراز نگرانی کرده اند. این در حالی است که دولت حسنی مبارک نقشی جدی در بستن تنها گذرگاه زمینی ورود به نوار غزه را داشته است که باعث تنگ شدن محاصره اقتصادی بیش از یک و نیم میلیون فلسطینی در سالهای اخیر بوده است.
در همین حال، غرب نیز با ورود البرادعی به مصر در تلاش است تا از وی چهرهای انقلابی و رهبر جریان اعتراضی مردمی به نمایش بگذارد تا بتواند به نحوی انقلاب اسلامی مصر را به سمت تشکیل حکومتی سکولار سوق دهد، چنانکه رسانههای غربی با تمرکز ویژه بر اقدامات البرادعی تمام تحرکات وی را به صورت گستردهای پوشش میدهند. این در حالی است که جریان اخوان المسلمین نیز در انتخابات اخیر مصر که با تقلب گسترده دولتی به نتیجه ای نرسید، از البرادعی به عنوان نامزد مورد نظر خود در انتخابات مصر حمایت کرده بود.
به نظر میرسد موج انقلاب اسلامی ایران در آستانه سی و سه سالگی به مصر رسیده و می رود تا اصلی ترین متحد اسرائیل در منطقه خاورمیانه را به یکی از جدی ترین دشمنان وی تبدیل کرده و یک حکومت دینی سنی را در منطقه شکل دهد. امری که با اقدام مبارک در انحلال کابینه تسهیل شده است.