مقام معظم رهبری در خطبههای روز جمعه 15 بهمن در رابطه با قیام مردم مصر و تونس، به برخی از نمونههای عینی مقابله بنعلی رئیسجمهور فراری تونس با اسلام اشاره کرده و تصریح کردند که مردم مسلمان این کشور حتی برای رفتن به مسجد هم مجبور به اخذ کارت ویژه از دولت بودند.
اشاره مقام معظم رهبری به چگونگی تلاش دولت وابسته تونس برای محدود کردن مسلمانان در انجام وظایف شرعیشان تعجب افکار عمومی را برانگیخت.
در این راستا اما گزارش خبرنگار شبکه ایران جزئیات تاسفبارتری از محدودسازی ورود مسلمانان این کشور به مساجد و انجام فعالیتهای مذهبی در دوران حکومت بن علی را نشان می دهد. در حدود 6 سال پیش روزنامه عرب زبان "صوتالحق" و در تاریخ 22 آگوست 2005 در گزارشی با اشاره به خبر تصویب لایحه لزوم دریافت کارت مغناطیسی برای ورود به مسجد نوشت: به گفته "الهادی مهنا" وزیر کشور وقت تونس، هر مسلمانی که بخواهد در هر یک از مساجد تونس نماز بخواند میبایست تائید شود و یک کارت مغناطیسی دریافت کند.
مهنا با تاکید بر آنکه قانون جدید بر اساس دستور بنعلی رئیسجمهوری تونس و به عنوان بخشی از سیاست ملی کشور تدوین شده است، به تشریح روند جزئیات قانون مذکور پرداخت:
1- دفاتر محلی وزارتخانه روند تائید صلاحیت متقاضیان و الصاق عکس به کارتهای مغناطیسی را بر عهده دارند. این کارت برای شناسایی متقاضی و مسجدی که وی برای نماز خواندن میبایست به آن مراجعه کند (یعنی نزدیکترین مسجد به خانه شخص) مورد استفاده قرار میگیرد. اگر نزدیکترین مسجد به خانه شخص متقاضی جزو مساجدی باشد که در آنها نماز جمعه برگزار نمیشود، وی میبایست درخواست جداگانهای را برای حضور در نماز جمعه ارایه دهد تا کارت دوم برای او صادر شود.
2- امام جماعت هر مسجد باید صحت هویت هر نمازگذار و تطابق آن با کارت مغناطیسی را بررسی کند. هر فردی که از ارایه کارت مغناطیسی معتبر خودداری کند و یا سعی کند در مسجدی به غیر از مسجد تعیین شده برای وی نماز بخواند باید توسط امام جماعت اخراج شود.
3- همه مسافرانی که به تونس میآیند و قصد نماز خواندن دارند باید در مرز تونس کارت مغناطیسی دریافت کنند. کارتهای مغناطیسی توریستها در سراسر کشور معتبر است.
4- همه مساجد به دستگاههای کارتخوان مجهز میشوند و هر فرد نمازگذار میبایست ورود و خروج خود را در مسجد تعیین شده ثبت کند.
5- سوابق حضور افراد میبایست توسط امام جماعت هر مسجد گردآوری شده و ماهی یکبار به مقام مسئول محلی تحویل داده شود.
شایان ذکر است که اتخاذ تدابیر سختگیرانه و عجیب برای انجام فرایض دینی مسلمانان در حالی توسط دولت تونس وضع شده بود که غیرمسلمانان میتوانستند به راحتی و بدون دریافت هیچ گونه کارتی به مساجد و یا دیگر محلهای عبادت ادیان مختلف وارد شوند. در حقیقت این نوع سختگیریها که از سوی رئیسجمهور وابسته به سازمان سیا وضع شد ، تنها برای محدود کردن مسلمانان طراحی شده بود.
" بینید براى یک ملت چقدر سخت است که رئیس یک ملت، آن هم رئیسى با آن تبختر و نخوت که او داشت - که آدم بسیار متکبر بدى بود - نوکر رسمى دستگاههاى آمریکائى باشد. سالها با شدت و حدت بر مردم حکومت کرد؛ علیه مصالح مردم، از جمله علیه دین. در تونس که یک کشور مسلمان و داراى سابقهى طولانىِ اسلامى است و در فرهنگ اسلامى مفاخرى از تونس برخاستهاند، مردم در زمان بن على مسجد که میخواستند بروند، باید کارت ویژه داشته باشند؛ کارت ورود به مسجد که دولت میداد و به همه هم نمیداد! اجازهى رفتن به مسجد داده نمیشد. اجازهى نماز جماعت که هیچ، نماز فراداى در مساجد هم ممنوع بود؛ جلوى چشم ممنوع بود. حجاب رسماً ممنوع بود. خب، این مردم یک انگیزهى مهمشان اسلامخواهى است. لذا دیدید بمجرد اینکه این خائن از کشورش فرار کرد و اوضاع به هم ریخت، دخترهاى دانشجو با حجاب رفتند دانشگاه. این نشاندهندهى انگیزهى عمیق اسلامى است؛ این را تحلیلگران غربى میخواهند کتمان کنند، مخفى نگه دارند. انگیزهى بعد هم وابستگى به آمریکاست، که بسیار مهم است. آمریکائىها مایل نیستند گفته بشود که علت قیام مردم تونس در اول و بعد اوج آن در مصر، وابستگى است؛ این حقیقت قضیه است." ( فرازی از خطبه مقام معظم رهبری در نماز جمعه 15 بهمن 1389)