به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، سید حمید رضا میرآفتاب پیش از ظهر شنبه در نشست این اداره کل افزود: واحدهای نانوایی استان دارای سه وضع موجود، وضع در حال گذار و وضع مطلوب هستند که با در پیش داشتن آینده باید از وضعیت فعلی گذر کرد.
وی افزود: از گذشته های دور، واحد نانوایی به عنوان یک مغازه با ابعادی مختلف فرض می شود که آرد دریافت شده را پخت و به صورت نان تحویل مردم داده و مردم هم مجبور به خرید آن بوده اند اما در حال حاضر این ذهنیت تغییر یافته و به این سمت رفته که کدام واحد نان مرغوب تولید می کند.
وی با بیان اینکه هم اینک واحد نانوایی جایگاه واقعی خود را نمی شناسد، افزود: واحد نانوایی، بنگاهی اقتصادی است که نانوا متولی آن است و براساس معیارهای دقیق ، فرآیند تولید و مشتری مداری را همزمان ، رعایت می کند و نان خوب در آن تهیه می شود.
عضو هیئت مدیره شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه دو کشور اظهارداشت : در این رویکرد است که آموزش اهمیت می یابد و با تحقق این امر، واحد نانوایی جایگاه خود را پیدا می کند و رویکرد جدید آموزشی باید تحقق این امر باشد که هر واحد خبازی به عنوان یک بنگاه تولیدی اقتصادی مطابق استانداردهای تعریف شده برای بنگاه های تولیدی از وجود یک متخصص به عنوان تکنسین پخت برخوردار باشد، با این وجود واحدهای خبازی دارای برند شده و می توان آن را رتبه بندی کرد.
میرآفتاب گفت: با این رویکرد، واحد نانوایی هر آردی را تحویل نمی گیرد زیرا که موجب سقوط برند آن واحد می شود و از اعتبار آن می کاهد.
وی با اشاره به اینکه گلستان، استان پیشرو کشور در آموزش واحدهای نانوایی است، تصریح کرد: در صورتی که به روشهای قدیمی اکتفا کرده و نانوایی ها با روشهای سنتی به پخت نان مبادرت ورزند در همین سطح باقی خواهیم ماند.
وی تاکید کرد: با پذیرش هزینه ها از طرف واحد نانوایی و اصلاح قیمت ها توسط دولت، واحدهایی در استان به فعالیت ادامه خواهند داد که اقتصادی و مقرون به صرفه باشد.
میرآفتاب ادامه داد: استان گلستان ظرفیت ایجاد واحدهای نانوایی به عنوان بنگاه اقتصادی را دارد زیرا که از قطب های تولید گندم کشور است، اداره کل فنی و حرفه ای استان همراه این بخش است و نانوایانی در استان فعالیت می کنند که تمایل دارند جلوتر از دیگران حرکت کنند و از تغییر و تحول استقبال می کنند.