نائب رئیس شورای شهر گرگان مهمترین چالش اصلی فراروی شهرداری را چالش نیروی انسانی اعلام کرد و گفت: 76 درصد نیروهای شهرداری گرگان تخصص علمی در واحدهای مشغول فعالیت خود ندارند.
به گزارش خبرنگار پيام گلستان به نقل از خبرگزاري مهر، زهرا نورا بعد از ظهر چهارشنبه در نطق پیش از دستور شورای شهر گرگان افزود: با یک بررسی اجمالی از وضعیت نیروی انسانی در شهرداری گرگان مشاهده می شود که از 883 نفر نیروی مشغول به کار در شهرداری 450 نفر نیروی رسمی و قراردادی هستند.
وی اظهار داشت: از این جمعیت تنها هفت درصد فوق دیپلم،16درصد لیسانس و یک درصد فوق لیسانس هستند، آمارها نشان می دهد حدود 76 درصد از نیروهای شاغل در شهرداری دارای تحصیلات دیپلم و زیر دیپلم هستند که به طور طبیعی این نیرو ها هیچگونه تخصص علمی در واحدهای مشغول به فعالیت خود ندارند و تنها به اتکای نیروی تجربی کسب شده خود، سالیان سال است که پستهای مهم و اجرایی شهرداری را اداره می کنند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین با توجه به نیروهای تحصیلکرده اندک، هر چه قدر هم که این نیرو ها به صورت تخصصی به کار گرفته شده باشند لازم است که به صورت همزمان نیروهای تجربی همدوش آنها نیز اطلاعات تخصصی لازم را ضمن خدمت ببینند تا هم به کارآیی سیستم کمک شود و هم به بهبود نحوه اجرای برنامه ها و اجرایی کردن بهینه هزینه ها کمک مضاعف شود.
نورا بیان داشت: بسیاری از واحدهای شهرداری مثل فضای سبز، موتوری، عمران و ... در صورت داشتن اطلاعات تخصصی می توانند در حوزه خود مفید باشند و گرنه تاکنون نیز به صورت غیر تخصصی و شاید غیر مفید فعالیت داشته اند،
عضو شورای گرگان افزود: با حجم وسیع نیروهای غیر تحصیلکرده اگر برای آموزشهای تخصصی برنامه ریزی مناسبی موجود باشد، می توان کمبود بسیار زیاد ناشی از تحصیلات آنها را به صورت ساماندهی شده پر کرد.
وی تاکید کرد: تاثیر آموزش ضمن خدمت بر عملکرد شغلی کارکنان و پرسنل شهرداری از دیدگاه مدیران امروزه فاصله اصلی و عمیق ملتها از حیث دانایی و نادانی است، نه دارایی و ناداری، به عبارت بهتر چالش اصلی شهرداری چالش نیروی انسانی است.
وی عنوان کرد: البته در حال حاضر آموزش ضمن خدمت در سازمانهای مختلف از جایگاه خاص و خوبی برخوردار است و در چند دهه اخیر بیش از هر دورانی، علوم و تکنولوژی به حدی پیشرفت کرد که عصر حاضر را عصر اطلاعات نامیده اند.
نائب رئیس شورای شهر گرگان اظهار داشت: امروزه قدرت رقابتی ملتها در گرو کیفیت سرمایه انسانی آنهاست و مدیریت سرمایه انسانی که در سازمانها تجمع می یابد در زمره حیاتی ترین انواع مدیریت محسوب می شود، فرسودگی سرمایه انسانی در سایه نبود تخصص، تجربه و انگیزش کیفیت کالاها و خدمات تولیدی را به مخاطره می اندازد.
وی گفت: بنابراین آموزش و بهسازی منابع انسانی در عصر محوریت دانایی، راهکاری راهبردی برای همه جوامع است و آموزش ضمن خدمت، کلیه مساعی و کوششهایی است که جهت ارتقای سطح دانش و آگاهی، مهارتهای فنی، حرفه ای و شغلی و همچنین ایجاد رفتار مطلوب در کارکنان یک سازمان جهت آماده کردن آنان برای انجام وظایف و مسئولیت های شغللی صورت می گیرد.