مديرعامل تعاوني پرورشدهندگان بوقلمون گلستان با اشاره به معضلات پيشرو در توليد مرغ گفت: در اين بخش به دليل مشكلات زيرساختي بخش دولتي شاهد صرف بيشترين وقت و انرژي مسئولان بخش دام و طيور به تنظيم بازار مرغ و بستهبندي و كيفيت آن هستيم. خيرخواه از طعم ملايم و كيفيت سلامت كه حاوي پروتئين بالا و چربي كم و كسترول پايين بوقلمون به عنوان ارزش غذايي اين پرنده ياد كرد و افزود: بوقلمون داراي 40 درصد گوشت قرمز و 60 درصد گوشت سفيد است و به طور كلي از هر بوقلمون آماده براي كشتار 65 درصد گوشت به دست ميآيد. به گفته وي صنعت طيور داراي دومين حجم سرمايهگذاري پس از نفت است و هماكنون بيش از 25 واحد پرورش بوقلمون در كشور با ظرفيت 95 هزار قطعه در حال فعاليت هستند. مديرعامل تعاوني پرورشدهندگان بوقلمون گلستان ادامه داد: توجه به تنوع گونههاي مختلف در طيور و تنوع توليد ميتوان از اين ظرفيت به منظور تامين مايحتاج جامعه بهره برد. خيرخواه به اهداف پرورش ساير ماكيان در كشور پرداخت و افزود: ضريب تبديل غذايي پايين، افت لاشه پرنده، سرعت رشد بالا، قابليت توليد حجم بيشتر گوشت در واحد سطح و مقاومت نسبت به بيماريهاي رايج مرغ در ايران از فاكتورهاي اساسي پرورش ماكيان به شمار ميرود. به گفته وي پس از بحث آزادسازي صنعت طيور در كشور توجه به ساير ماكيان مدنظر قرار گرفت و طبق پيشبينيهاي به عملآمده امسال ميزان توليد بوقلمون به مرز يك ميليون قطعه ميرسد. وزن معمول نژاد درشت جثه بوقلمون نر در هنگام كشتار حدود 16 تا 25 كيلوگرم و ماده آن بين 10 تا 12 كيلوگرم است كه نوع ماده به صورت لاشه كامل به فروش ميرسد و نرها نيز به صورت قطعه بندي توزيع ميشوند.