محسن تجربه کار در گفتگو با خبرنگار مهر در کرمان اظهارداشت: در استان کرمان سه محوطه مربوط به گورستان دایناسورها و حیوانات خزنده هم عصر با این جانوران وجود دارد که تاکنون نمونه های منحصر به فردی از این مناطق شامل استخوانهای عظیم الجثه مهره های گردن و همچنین چندین جمجمه سالم و پنجه یک حیوان عظیم الجثه از این محل کشف شده است.
وی گفت: چندین نمونه استخوان گردن دایناسور نیز در معادن ذغالسنگ کشف شده است که به شکل استخوان باقیمانده است و هم اکنون در موزه مردمی دشت خاک نگهداری می شود.
مدیرموزه دیرینه شناسی کرمان افزود: متاسفانه یکی از گورستانهای دایناسورها که مملو از فسیلهای حیوانات هم عصر دایناسورها است به دلیل فعالیتهای عمرانی در نزدیکی شهر کرمان در حال تخریب است و ماشنیهای سنگین تاکنون بسیاری از نمونه های منحصر به فرد را تخریب کرده اند.
وی افزود: نمونه هایی که تاکنون در این محل یافت شده است در هیچ جای دنیا مشاهده نشده و نشان می دهد این جانوران کاملا منحصر به فرد هستند.
تجربه کار بار دیگر از بی توجهی مسئولان به این گنجینه غنی در کرمان انتقاد کرد و گفت: در حالیکه دانشمندان در برزیل و آمریکا پس از کشف یک دندان دایناسور سالها مانور رسانه ای می دهند و با صرف هزینه های گزاف اقدام به مطالعات علمی می کنند تاکنون حتی یک محقق ایرانی اقدام به بررسی استخوانهای دایناسورها در کرمان نکرده است.
وی گفت: همه نگران از بین رفتن رد پای دایناسور در ده علیرضا هستند اما کسی به استخوانهای دایناسورها و فسیلهای بی نظیر کرمان توجهی نمی کند که جای تعجب دارد.
تجربه کار ادامه داد: قطعات فسیلهایی که در گورستانهای دایناسورها در کرمان یافت می شود بعضا تا 200 کیلوگرم وزن دارند و جابجایی این فسیلها به امکانات ویژه نیاز دارد.
مدیر موزه دیرینه شناسی کرمان گفت: تنها برای جدا کردن یک فسیل هشت پا در این محوطه روزها وقت صرف کردم اما در نهایت به دلیل اینکه پاهای این جانور در اطراف فسیل گسترده شده بود نتوانستم باقی قطعات این فسیل را از خطر تخریب نجات دهم.
وی ادامه داد: یک استخوان مهره گردن دایناسور در نمایشگاه پدیده های گردشگری کرمان طی هفته گذشته در کرمان به نمایش گذاشته شد و جالب اینکه هیچ یک از بازدید کنندگان باور نمی کردند در استان کرمان فسیل دایناسور وجود داشته باشد و مسئولان هم ترجیح می دهند سکوت کنند.
تجربه کار تاکید کرد: باید این پتانسیل به مردم شناسانده شود و بتوانیم گردشگران داخلی و خارجی را به استان کرمان جذب کنیم اما کسی به اهمیت فسیلهای کرمان توجهی نمی کند و این فسیلها پس از میلیونها سال در حال تخریب به وسیله بیل مکانیکی هستند.
وی گفت: باید مسئولان از تخریب بیشتر گورستان دایناسورها در کرمان جلوگیری کنند که در همین راستا تاکنون کارشناسان چندین دستگاه دولتی برای بازدید از محل اقدام کرده اند اما نه تنها اقدامی برای محافظت بیشتر انجام نمی دهند بلکه در مواردی خود سبب تخریب منطقه می شوند که جای تاسف دارد.
این محقق و دیرینه شناس گفت: این مناطق پوشیده از رسوبهای دوران مختلف زمین شناسی است و زیر این رسوبها مملو از فسیل و استخوان دایناسورها است که مسئولان باید با دقت بیشتر حداقل از تخریب این مناطق جلوگیری کنند.
وی در خصوص کشف اسکلت سالم دایناسور در کرمان گفت: در اعماق یکی از معادن زغالسنگ کرمان استخوان دایناسور کشف شده است اما به دلیل کمبود امکانات امکان خارج کردن سایر قطعات اسکلت این جانور میسر نشد اما مسلما قطعات دیگر بدن این حیوان در نزدیکی استخوان کشف شده وجود دارد.
مدیر موزه دیرینه شناسی کرمان گفت: معادن زغالسنگ کرمان از دوران ژوراسیک به جای مانده است و این جانوران نیز در همین جنگلهای می زیسته اند.
وی تاکید کرد: به احتمال فراوان استخوان کشف شده مربوط به یک دایناسور از دوران ژوراسیک است.