اگر چه رئیسجمهور بعد از جلسه امروز هیئت دولت بدون گفتوگو با خبرنگاران ساختمان پاستور را ترک کرد اما اعضای کابینه او پاسخگوی سؤالات مختلف خبرنگاران شدند.
به گزارش گلستان نیوز به نقل از خبرگزاری فارس، صبح امروز چهارشنبه دومین جلسه اعضای کابینه یازدهم به ریاست حسن روحانی در پاستور برگزار شد.
رئیس جمهور پس از این جلسه بدون گفتوگو با اصحاب رسانه ساختمان پاستور را ترک کرد اما اعضای هیئت دولت، پاسخگوی سؤالات مختلف خبرنگاران بودند که مشروح سخنان آنها در پی می آید:
* علوی: کسانی که در حوادث 88 خلافی مرتکب نشدهاند با تضمین ما به کشور بازگردند
وزیر اطلاعات درباره بازگشت برخی اشخاص که بعد از حوادث 88 از کشور خارج شدهاند، گفت: به کلیه کسانی که مرتکب خلافی نشدند و از کشور رفتهاند، تضمین میدهیم که در صورت بازگشت هیچ مشکلی نداشته باشند.
حجتالاسلام سیدمحمود علوی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت به خبرنگاران اعلام کرد که هنوز دبیر شورای عالی امنیت ملی انتخاب نشده است.
وی خاطرنشان کرد که قطعا در صورت انتخاب دبیر جدید شورای عالی امنیت ملی در این خصوص اطلاعرسانی خواهد شد.
وزیر اطلاعات در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره بازگشت برخی اشخاص که بعد از حوادث 88 از کشور خارج شدهاند، اظهار داشت: به تمامی کسانی که مرتکب خلافی نشدند و از کشور رفتهاند، تضمین میدهیم که در صورت بازگشت هیچ مشکلی نداشته باشند.
علوی تاکید کرد: ما انشاءالله ترسهای بیمورد را حل میکنیم و هر کس خلافی انجام نداده، مشکلی نخواهد داشت.
وزیر اطلاعات همچنین در خصوص جابجاییها در این وزارتخانه نیز، اظهار داشت: الحمدالله وزارت اطلاعات در تربیت نیروی انسانی بسیار موفق بوده و آنقدر نیروهای کیفی و مدیران کارآمد در این وزارتخانه وجود دارد که نیازی نیست مدیر کلان این دستگاه به بیرون نگاه داشته باشد.
علوی افزود: ما نه تنها میتوانیم از نیروهای کیفی وزارت اطلاعات نیاز این وزارتخانه را برطرف کنیم بلکه میتوانیم نیاز دستگاههای دیگر را تا حدی تامین و نیروی کیفی صادر کنیم.
وی در عین حال خاطرنشان کرد: هرگونه تغییر و تحول در وزارت اطلاعات با استفاده از نیروهای داخل وزارتخانه انجام میشود و برخی از نیروهای ما که در دستگاههای دیگر مامور هستند، ممکن است برگردند و این تغییرات با مطالعه صورت میگیرد.
* خبر دهقان از بهرهبرداری زیردریایی جدید طی 100 روز آینده
وزیر دفاع در پاسخ به سوالی درباره زمان بهرهبرداری از زیردریایی فاتح اظهار داشت: زیردریایی فاتح جزء برنامههای صد روزه ماست.
حسین دهقان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح هم در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص رونمایی و بهرهبرداری از جدیدترین زیردریایی ساخت داخل با نام «فاتح» گفت: بهرهبرداری از زیردریایی فاتح جزء برنامههای صد روزه ماست.
وی همچنین درخصوص دیگر دستاوردهای دفاعی اظهار داشت: مجموعه دیگری از دستاوردهای پدافندی نیز در دستور کار است که طی برنامه 100 روزه انجام خواهد شد.
دهقان همچنین از اجرای برنامه وزارت دفاع برای بهبود وضعیت معیشت و درمان کارکنان نیروهای مسلح در هفته دولت خبر داد.
* جنتی خبر داد: تلاش وزارت ارشاد برای رونق بازار فیلمهای ایرانی در خارج کشور
وزیر فرهنگ و ارشاد درباره برنامههای دولت برای رفع مشکلات موجود در سینما اظهار داشت: باید مجموعه مشکلاتی که در حوزه سینما وجود دارد را بررسی کنیم اما با توجه به پتانسیلی که الان در کشور وجود دارد، برای کار فیلمسازی باید بیشتر از اینها سرمایهگذاری کرد.
علی جنتی ادامه داد: ما حداقل در سال می توانیم 100 فیلم بسازیم، در حالی که آنچه ما الان می بینیم بسیار کمتر از این تعداد است و این خسارت بزرگی برای کشور و جامعه هنری است.
وی تصریح کرد: ما باید فیلمسازان را تشویق کرده و مسائل و مشکلات سینماگران را حل کنیم و از بعضی خردهگیری های نابجا پرهیز کنیم تا سینماگران بتوانند محصولات خود را تولید کنند و تولیدات آنها هم در داخل و هم در خارج از کشور اقتصادی شود تا فیلمها به عنوان محصول اقتصادی بازار خود را پیدا کنند.
وزیر ارشاد همچنین درباره بحث مهندسی فرهنگی و برنامههای وزارتخانه متبوعش در این باره گفت: طرح مهندسی فرهنگی یکی از اساسی ترین مباحثی است که در شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری تصویب شده و جزء الزاماتی که وزارت ارشاد موظف به اجرا و تهیه نقشه راه و برنامههای جزئی زیرمجموعه آن است.
جنتی گفت: طرح مهندسی فرهنگی کاری است که ما به دنبال آن و ملزم به اجرای آن هستیم و یکی از کارهای اساسی کارهایی است که باید صورت بگیرد.
* ظریف: رئیسجمهور درباره انتقال پرونده هستهای تصمیم میگیرد
وزیر امور خارجه با بیان اینکه اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای برای ایران اهمیت زیادی دارد و روحانی نیز در این اجلاس شرکت خواهد کرد از دیدار رئیس جمهور کشورمان در حاشیه این دیدار با پوتین خبر داد.
محمدجواد ظریف نیز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خانم اشتون اظهار تمایل کرد برای ورود به بحث هستهای و ما هم تاکید کردیم رسیدن به راه حل دشوار نیست.
وی در عین حال تاکید کرد که دستیابی به راه حل این موضوع در گرو این است که طرف مقابل بر اساس شناسایی حقوق مردم ایران و رفع هرگونه نگرانی از اینکه برنامه هستهای ایران صرفا صلحآمیز است، به یک راهحل برسد.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی در خصوص انتقال مسئولیت پرونده هستهای از شورای عالی امنیت ملی به این وزارتخانه اظهار داشت: تصمیمی در این خصوص از سوی رئیسجمهور به ما ابلاغ نشده است.
ظریف افزود: این موضوع از مواردی است که رئیسجمهور باید مشخص کند که هنوز تصمیمی نگرفتهاند.
وی درباره سفر روحانی به نیویورک و قرقیزستان توضیح داد که هنوز رئیسجمهور تصمیمی برای شرکت در اجلاس سازمان ملل اتخاذ نکرده اما برنامهریزی مقدماتی برای این سفر انجام شده است.
وزیر امور خارجه گفت: اجلاس سازمان همکاریهای شانگهای برای ما اهمیت زیادی دارد و آقای روحانی در این اجلاس شرکت خواهد کرد.
ظریف افزود: در کنار این اجلاس قرار است دیدارهایی با مقامات مختلف کشورهای شرکت کننده انجام شود که از جمله مذاکرات مهم ما با آقای پوتین خواهد بود.
وی درباره تحولات سوریه نیز، اظهار داشت: هر گونه دخالت خارجی در سوریه فقط به برادرکشی و خونریزی منجر خواهد شد و نگرانی را از فرقهگرایی و افراط به کل منطقه افزایش میدهد.
ظریف تاکید کرد: برای حل موضوع سوریه نیاز است که با یک دید بازتر نسبت به این موضوع تصمیمگیری شود.
وزیر امور خارجه تغییر و تحول در این وزارتخانه را نیز یک روند عادی توصیف کرد و توضیح داد: تغییر و تحول در وزارت خارجه هر ساله صورت میگیرد چرا که یک سوم نمایندگیهای ما تغییر میکند.
ظریف تصریح کرد: انتخاب سفرا در وزارت خارجه چرخش دارد اما این بار تنها به دلیل تغییر دولت دو ماه این کار به تعویق افتاده که در این زمینه سریعتر تصمیمگیری میشود.
وی در پایان در پاسخ به سوال خبرنگار فارس اعلام کرد که هنوز نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل تعیین نشده است.
* نجفی خبر داد: تغییر رویکرد سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: مجموع رویکرد آینده ما این خواهد بود که گردشگری نه صرفاً اقتصادی بلکه فرهنگی باشد و ما تلاش خواهیم کرد فرهنگ را در پایه اقتصاد قربانی نکنیم.
محمدعلی نجفی درباره رونق بخش گردشگری اظهارداشت: گردشگری به دو قسمت داخلی و خارجی تقسیم میشود، درباره گردشگری خارجی هم دو برنامه وجود دارد که گردشگر غیر ایرانی را به ایران بیاوریم و دیگری هم گردشگران ایرانی به کشورهای دیگر بروند.
وی افزود: به نظر من مهم این است که جهتگیری اصلی گردشگری به این سمت باشد که گردشگری صرفاً یک مسئله اقتصادی نیست و بلکه یک مسئله فرهنگی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: آنچه در بخش گردشگری داخلی مهم است اینکه ما یک نوع وفاق ملی را از طریق فعالیتهای مربوط به گردشگری ایجاد کنیم و به مردم و برنامه ریزان سازمان توجه دهیم که این امر بیش از آنچه که اقتصادی باشد، فرهنگی است.
نجفی افزود: درباره گردشگری خارجی هم به اعتقاد من باید توجه کنیم که ممکن است گردشگری همراه خود منابع مالی و اشتغال ایجاد کنیم، اما اصل در گردشگری خارجی هم معرفی فرهنگ و زیبایی های کشور ماست.
وی تاکید کرد: بنابراین در مجموع رویکرد آینده ما این خواهد بود که گردشگری نه صرفاً اقتصادی بلکه فرهنگی خواهد بود و ما تلاش خواهیم کرد فرهنگ را در پایه اقتصاد قربانی نکنیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی در ادامه با تاکید بر حضور بخش خصوصی در این حوزه اظهار داشت: کار گردشگری باید از طریق بخش خصوصی و تصدی گری آن صورت بگیرد اما برنامه ریزی های کلان و تعیین جهتگیری های کلان و نظارت بر این فعالیتهای از طریق سازمان به نحو مطلوبی دنبال شود تا به هدف مورد نظر رسیم.
نجفی همچنین درباره بحث حفاظت از میراث فرهنگی کشور هم گفت: یکی از مواردی که شاید در سالهای اخیر توجه کافی به آن نشده است، امر پژوهش در حوزه میراث فرهنگی است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از آنکه به پژوهش توجه شود به عرضه این میراث توجه شده و مقداری هم بعضی از مسائل جنبه نمایشی و تبلیغاتی پیدا کرده است که امیدواریم آن عمقی که لازمه کار میراث فرهنگی است، بتوانیم در سازمان ایجاد کنیم.
* وزیر اقتصاد: رئیس بانک مرکزی هنوز انتخاب نشده است
وزیر اقتصاد گفت: در حال تهیه یک برنامه عملیاتی تفصیلی هستیم که بتوانیم سمتوسوی واگذاریها را به سوی بخش خصوصی واقعی تغییر دهیم و در کنار آن هم یک برنامه گسترده برای اصلاح فضای کسبوکار داریم.
علی طیبنیا درباره برنامههای دولت برای ادامه روند واگذاری سهام شرکتهای دولتی به بخش خصوصی و شیوه واگذاریها اظهار داشت: بنده هم مانند خیلیها نسبت به برنامه خصوصی سازی قبلی نقد دارم.
وی ادامه داد: واگذاریها به بخش خصوصی و واقعی بسیار کم صورت گرفته و عمده واگذاری ها یا به شبهدولتی ها بوده و یا در قالب سهام عدالت و رد دیون بوده است.
طیبنیا تصریح کرد: در حال تهیه یک برنامه عملیاتی تفصیلی هستیم که بتوانیم سمت و سوی واگذاری ها را به سمت واگذاری به بخش خصوصی واقعی تغییر بدهیم.
وی همچنین خاطرنشان کرد: ما در کنار آن هم یک برنامه گسترده برای اصلاح فضای کسبوکار داریم؛ زیرا در فضای موجود حتی زمینه فعالیت مولد برای بخش خصوصی وجود ندارد.
«به نظر می رسد که بخش خصوصی هم با مشکلات و موانعی مواجه است که مشابه بخش دولتی از یکسری عدم ناکارآمدی های مضمن رنج می برد و لذا در کنار واگذاری به بخش خصوصی واقعی برنامه اصلاح محیط کسبوکار را بهصورت جدی در دستور کار قرار دادهایم».
وزیر امور اقتصادی و دارایی در ادامه بحث مدیریت کسب منابع هدفمندی یارانهها و مدیریت بودجه سال 92 را از اولویتهای کاری وزارتخانه متبوعش در ابتدای شروع بهکار دولت یازدهم عنوان کرد.
وی افزود: هماکنون مشغول فعالیت در این دو حوزه هستیم و روی آنها کار می کنیم.
طیبنیا همچنین در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس اعلام کرد که رئیس بانک مرکزی هنوز انتخاب نشده است.
* رحمانیفضلی: عجلهای برای عزل و نصبها ندارم/ اصلاحطلب و اصولگرا ملاک ما نیست
وزیر کشور با بیان اینکه تاکنون اقدامی برای عزل و نصبها صورت نگرفته و عجلهای هم برای این کار ندارم، گفت: در تغییر استانداران اصلاحطلب و اصولگرا بودن ملاک نیست بلکه متعادل بودن و سابقه مفید داشتن ملاک است.
عبدالرضا رحمانیفضلی هم در حاشیه جلسه امروز هیئت وزیران در جمع خبرنگاران در خصوص تغییرات در وزارت کشور اظهار داشت: تلاش ما این است که بر مبنای رویکرد آقای روحانی تغییری در ساختار وزارتخانه ایجاد کنیم.
وی افزود: یکی از شاخصهها برای تغییرات، تقویت بخش توسعه محوری است که بر مبنای یک ارزیابی دقیق از دو هفته آینده تغییرات در ستاد وزارتخانه را آغاز خواهیم کرد.
وزیر کشور درباره عزل و نصب استانداران گفت: تاکنون اقدامی برای عزل و نصبها صورت نگرفته و عجلهای هم برای این کار ندارم.
رحمانیفضلی افزود: در تغییر استانداران اصلا اصلاحطلب و اصولگرا بودن اصلا تاثیر ندارد بلکه متعادل بودن و سابقه مفید داشتن و برخورداری از نگاه اقتصادی ملاک است و بر مبنای شایستهسالاری عمل خواهیم کرد.
وزیر کشور در خصوص تقویت فرهنگ تحزب در کشور نیز، توضیح داد: تلاش ما این است که در جهت قانونمند و شفاف کردن و ضابطهمند کردن احزاب حرکت کنیم.
رحمانیفضلی افزود: واقعا نیت ما این است که احزاب حرفهای در کشور قوت پیدا کنند و در برنامهام نیز نوشته بودم که نشستهای دورهای با مسئولان احزاب خواهم داشت.
وی همچنین از عزم خود برای بازگشایی و فعالیت مجدد خانه احزاب ایران سخن گفت.
* نعمتزاده: بحث قیمت خودرو هنوز در دولت مطرح نشده است
وزیر صنعت و معدن در خصوص تصمیم وزارت صنعت برای تعیین نرخ خودرو گفت: فعلاً چیزی در این زمینه در دولت مطرح نشده است.
محمدرضا نعمتزاده در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تصمیم وزارت صنعت برای تعیین نرخ خودرو، گفت: فعلا چیزی در این زمینه در دولت مطرح نشده است.
وی تصریح کرد: ما در حال بررسی نحوه و فرآیند قیمتگذاری خودرو هستیم و تا دو سه هفته آینده در این خصوص اعلام نظر میکنیم.
* سرپرست وزارت ورزش: برای رفع تعلیق فدراسیونها برنامه دارم
صالحیامیری گفت: برای رفع تعلیق فدراسیونها برنامههایی در نظر دارم که در هفته دولت آنها را تشریح می کنم.
سیدرضا صالحیامیری نیز در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در گفتوگو با خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، درباره دستورش برای انتخاب روسای فدراسیونهایی که با سرپرست اداره میشوند، اظهار داشت: دستور من مربوط به انجام مقدمات برگزاری انتخابات بود.
وی تصریح کرد: در خبری که در این باره منتشر شد اینگونه ذکر شد که من دستور برگزاری انتخابات را دادم که دقیق نبود و لفظ «مقدمات» از قلم افتاده بود.
سرپرست وزارت ورزش در پاسخ به سوال دیگری درباره برنامههای این وزارتخانه برای رفع تعلیق برخی فدراسیونها تصریح کرد: برنامههایی داریم که در هفته دولت آنها را تشریح خواهم کرد.
* پورمحمدی: مصمم به پیشگیری از ویژهخواری در مصوباتیم
وزیر دادگستری گفت: دولت مصمم است با دقت و کارشناسی قبلی اجازه ندهد مصوبات، امتیاز ویژهای برای گروهها، افراد و بنگاههای خاص ایجاد کند.
حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی هم در پایان جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات لازم برای جلوگیری از ویژه خواری ها گفت: باید مطالعات کارشناسی قبل از مصوبات، خوب انجام شود.
وی تصریح کرد: بعضی وقتها به علت بی دقتی و بی توجهی مصوبهای از جایی پیشنهاد و به سرعت تصویب می شود و عملا امتیاز ویژه و فوق العاده درآمدسازی برای جمعی، بخشی و منطقهای ایجاد میکند که تبعات زیادی دارد.
پورمحمدی اضافه کرد: دولت تصمیم گرفت در این مسائل خیلی دقت کند و قرار شد درباره مصوبات قبل از تصویب، مطالعات خوبی انجام گیرد تا مصوبات برای عموم مردم مفید باشد و امتیاز خاصی برای فرد، گروه و جناح خاصی نباشد.
وزیر دادگستری در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی اطلاع رسانی به مردم در این زمینه، گفت: این مصوبات منتشر می شود اما مردم خیلی وقتها از پشتصحنهها خبر ندارند؛ مهم این است که تیم تصویبکننده دقت کند و اجازه ندهد چنین مصوبات خاص تصویب و بخشی از فعالان اقتصادی از قبل آنها تبدیل به غول اقتصادی شود.
پورمحمدی گفت: دقت در دولتهای قبلی بوده و اکنون هم هست، قوه قضاییه هم نظارت و دیگر دستگاهها هم کمک می کنند و این جزو روال جاری و عادی ماست که باید آن را تعقیب کنیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره گزینه ریاست سازمان بازرسی کل کشور نیز اظهار داشت: در اینباره به قوه قضاییه مشورت دادهایم و آنها نیز در حال رایزنی هستند.
* واعظی: برای حمایت از بخش خصوصی برنامه داریم
وزیر ارتباطات و فنآوری اطلاعات گفت: ما در حمایت از بخش خصوصی برنامهای داریم تا در دوره متوسط و کوتاهمدت، زیرساختارها را فراهم و برای بهرهوری از بنگاههای کوچک و متوسط، بخش خصوصی را فعال کنیم.
محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت و در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بخشی را راهاندازی خواهیم کرد تا مردم و بخشهای مختلف آنچه فکر میکنند به آنها اجحاف شده یا فشاری وارد شده اعلام کنند تا بررسی شود که همه چیز بر اساس قانون باشد.
واعظی تصریح کرد: اشکالی هم وجود دارد در مورد خدمات مختلفی که اپراتورهای ثابت و همراه میدهند و مردم فکر میکنند این خدمات رایگان است اما با فعال کردن شمارهای بهطور مرتب هزینهای را پرداخت می کنند که مردم باید با این مقررات آشنایی داشته باشند.
* راهکار آخوندی برای حل معضل مسکن
وزیر راه و شهرسازی گفت: برای کاهش مشکلات حوزه مسکن صندوقهای پسانداز مسکن را فعال میکنیم تا با کمک مردم و افزایش قدرت خرید آنها بتوانیم بحث مسکن را توسعه دهیم.
عباس آخوندی هم پس از جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: همانطور که قبلاً گفتم، سیاستها و تصمیمات اتخاذ شده در مورد مسکن مهر عیناً ادامه پیدا می کند و قرار نیست طرحهای نیمهتمام آن متوقف شود.
وی در پاسخ به سؤالی درباره آزادراه تهران - شمال و اقدامات در دست اجرای آن هم توضیح داد: ساختار مشارکت این طرح و نحوه مدیریت آن ایراد زیادی دارد.
وزیر مسکن و شهرسازی تصریح کرد: با توجه به اینکه این طرح 18 سال نیمهتمام است، اشکالات آن بیش از آنکه مربوط به موضوعات فنی و اجرایی باشد، به ساختار مشارکت و مدیریت برمیگردد که باید در آن تجدیدنظر شود.